Lån til ungdom og studenter – er det egentlig mulig?

Mange norske ungdommer lever etter regelen ”man må leve mens man er ung”, noe som betyr at man i stor grad ønsker å ha en ganske utagerende og festlig livsstil så lenge man ikke er bundet opp til voksenlivets forpliktelser.  En slik mentalitet har riktignok også sin pris – bokstavelig talt. Mange unge klarer å leve ut sine drømmer gjennom ekstrajobb eller med støtte fra foreldrene, men det er også de av oss som ikke har forutsetningene som skal til for å være med på alt moroa som skjer i ung alder.

Da kan et forbrukslån være muligheten man trenger.

Studenter har også muligheter

Det at man er ung student er heldigvis ikke noen grunn til at man ikke skal kunne stå ansvarlig for et mindre lån. Bankene opererer innenfor et norsk lovverk som tilsier at de får lov til å betale ut penger til alle norske statsborgere som har fylt 18 år, noe de absolutt vet å utnytte.

Får man støtte fra Lånekassen er ikke dette nødvendigvis noe som ødelegger sjansene for å få innvilget et forbrukslån. Dette lånet skal riktignok opplyses om til banken når man prøver å låne mer penger, men de aller fleste banker regner ikke Lånekassen-gjeld som særlig hemmende for unge mennesker. Det er med andre ord ingen grunn til å miste motet selv om man har en del personlig gjeld fra før av. For å se alderskrav på ulike forbrukslån kan vi anbefale Billigeforbrukslån.no – Søk billigste lån hvor du kan sortere kravet i en tabell.

Pass på lånebetingelsene

Banken passer alltid på sine egeninteresser før de tar vare på sine kunders behov. Dette betyr dessverre at de ikke deler denne euforiske og livlige tankegangen om at unge mennesker fortjener litt ekstra penger for å kunne kose seg her i livet – i hvert fall ikke uten å måtte betale en forholdsvis høy effektiv rente for det.

Når det kommer til forbrukslån pleier norske forbrukerbanker å dele kundene sine inn i to grupper: de mellom 18 og 25 år og de som allerede har fylt 25. Før du har kommet halvveis til 50 er det en (mye) større mulighet for at du blir nødt til å betale dyrt for lånet ditt. Dette har riktignok ikke noe med deg som person å gjøre, men dette er på grunnlag av en risikovurdering som baserer seg på kundenes betalingshistorikk. Sånn er det med flere finansielle produkter hos norske banker. Folk som skal på ekstremsportferie blir nødt til å betale høyere forsikringspremie når de skal ha reiseforsikring og unge mennesker betaler vanligvis en høyere effektiv rente på forbrukslån.

Hvis du ønsker å ha litt bedre sjanser for å få mer gunstige lånebetingelser kan du prøve å søke lån med en medsøker. Ikke bare øker det sjansene dine for å få innvilget lånet, men den effektive renten vil også senkes betraktelig.

Hva pleier unge mennesker å bruke forbrukslån til?

Unge og eldre mennesker har ikke nødvendigvis et så utrolig ulikt forbruksmønster når de tar opp forbrukslån. Allikevel ser man en trend der unge først og fremst tenker på å låne penger til konsum og eldre til investeringer.  Kjøp av ferier og personlige opplevelser er nok noe som i stor grad frister unge nordmenn som har lyst til å oppleve verden før de føler at det er for sent. Den eldre garde vil nok heller benytte pengene til noe de kan se resultater av i fremtiden og da blir det ofte investert i ting som oppussing og kjøp av nye hvitevarer.

Kilder:
https://www.billigeforbrukslån.no/lan/lan-18-ar/