Statoil MasterCard (Circle K MasterCard)

Circle K MasterCard er kredittkortet for deg som ofte svinger innom en Circle K-stasjon, eller det som tidligere het Statoil. Dette kredittkortet har tatt over for Statoil MasterCard, men betingelsene, drivstoffbonusen og de fleste rabattavtalene har forblitt uendret. Det betyr at du som ofte fyller bensin her kan spare penger gjennom en drivstoffbonus på minimum 30 øre per liter, samtidig som du kan dra nytte av andre fordeler som reiseforsikring, gunstige betingelser og generelt gode rabatter.

Betingelser og kostnader

Betingelsene er ikke det viktigste for Circle K MasterCard, men de spiller en viktig rolle dersom man skal handle ting på avbetaling. Da vil en effektiv rente på 26,27% spille inn, og personlig mener vi at dette er en noe høy rente for å betale ned kreditt på over lengre tid. Uansett vil vi ikke anbefale dette med et slikt kredittkort da bonusen du har spart opp kjapt vil bli «spist opp» av utgifter til renter og gebyrer. Du kan uansett benytte deg av kredittkortet helt gratis i nesten halvannen måned før renten begynner å løpe, og da koster det deg ikke en eneste krone.

For øvrig så har Circle K MasterCard en øvre kredittgrense på 100 000 kroner, slik at dette er et kredittkort også for den som trenger tilgang til mye penger. Totalt vil et lån på 15 000 kroner som betales ned over ett år koste deg 16 626 kroner.

Fordeler og bonuser

Circle K MasterCard er et såkalt bensinkort, der du sparer penger på hver liter bensin eller diesel du fyller på en Circle K-stasjon. Bonusen begynner på 30 øre per liter, men hvis du fyller for mer enn 2500 liter det første kalenderåret så vil bonusen «oppgraderes» til 40 øre per liter. Dette er noe mer komplisert enn hva konkurrentene til Circle K tilbyr. I tillegg får man også tilgang til rabatter og fordeler både hos stasjonene og deres samarbeidspartnere, samtidig som en gunstig reise- og avbestillingsforsikring er inkludert i kortet.

Søke om kredittkortet

Circle K MasterCard søker du enkelt om gjennom et eget nettsted for kredittkortet. Det er SEB Kort som står bak kredittkortet, i samarbeid med Circle K. Du behøver ikke å oppfylle noen spesielle krav for å få innvilget søknaden, annet enn at du er minst 18 år gammel. Det er altså ikke noen spesifikke krav knyttet til inntekt, jobbsituasjon eller lignende slik mange andre konkurrerende selskaper har. Men at du ikke bør ha betalingsanmerkninger eller inkasso når du søker, er nok ganske selvsagt også med Circle K MasterCard.